top of page

Architectenbureau B.A.U. staat voor

Bureau voor Architectuur en Urbanisatie

1961 - 2021

B.A.U. 60 jaar

Opgericht in 1961 door architect Carlos Coussée in Roeselare. Architectenbureau B.A.U. Carlos Coussée heeft intussen, na 60 jaar

reeds op verschillende plaatsen zijn thuis gehad.

 

Naast de vele projecten in België werden steeds nieuwe horizonten afgetast, met projecten in Sardinië, Zwitserland, Duitsland en Spanje.

Bureau

Vandaag heeft het zijn kantoren in de Handelsstraat 78, nog altijd honkvast in Roeselare. Kantoren die klaar zijn voor de toekomst en volop in expansie zijn. Expansie intern maar ook extern door de vele samenwerkingen in nieuwe projecten wat resulteert tot nog meer diversiteit en expertise.

 

Onder leiding van architect Bart Coussée die het kantoor vervoegde in 1997, is BAU een multidisciplinair team geworden dat alle aspecten van de gebouwde omgeving integreert.

Binnen BAU zijn we er elke dag op gericht om innovatieve oplossingen te bieden in de steeds complexer wordende omgeving. Hedendaagse gebouwen om multidimensionale ontwerpresultaten te bereiken die niet alleen milieuvriendelijk, maar ook cultureel, sociaal en economisch duurzaam zijn.

Urbanisme

Boeiende steden zijn afhankelijk van meer dan alleen goede architectuur. Goed uitgekiende en onderbouwde ontwerpen en planning creëren het potentieel van steden om te evolueren voor toekomstige generaties.

Architectuur

De uitdaging van elke nieuwe ‘architectuur’ -opdracht begint bij een gesprek met de klant en direct daarop  aansluitend onderzoek en analyse van de potenties en complexiteit in een voorstudie. Door onze directe aanpak en vele jaren ervaring bieden we de klant snel een eerste impressie en haalbaarheidsstudie, zodat hij een grondig inzicht krijgt tot een duurzaam project.

Activiteiten

Plan van aanpak ;

De gebouwen worden steeds ontworpen in overleg met de klant, aangepast aan het bouwprogramma, budget, stedenbouwkundige voorschriften om zo een totaalproject te realiseren. Hierbij staat integratie in de omgeving en een volledige uitwerking van de architectuur, technische uitrusting, in samengang met interieurafwerking en omgeving voorop.

 

Kwaliteit is voor het architectenbureau niet alleen een begrip, maar ook een constant streven naar esthetische, functionele en goed gedetailleerde projecten op maat van de klant.

 

Intussen heeft ook BAU ingezet op de nieuwe werkmethodiek binnen BIM (Building Information Model), een virtuele weergave van alle fysieke en fuctionele kenmerken van een bouwwerk. Gezien samenwerken met uitwisseling van data onder de verschillende externe partners steeds meer aan belang wint, wordt BIM’en belangrijker.  

 

Naast de architectuur en de opvolging van de werken, staat BAU ook in voor de studies technieken. De directe communicatie met onze ingenieur technieken (Verwarming, Sanitair, Ventilatie & Elektriciteit), tijdens de ontwerpfase resulteert dit in een snellere aanpak en een betere implementatie van deze technieken, en dat vanaf de start van het ontwerp.

Om de bouwheer een nog beter zicht te bieden op de kosten flow

gedurende het project, staat BAU  ook in voor een opvolging van de bouwkost. Op elk moment gedurende het project kan de klant inzage

vragen op de kostenstructuur van zijn project.

BAU dient al meer dan 6 decennia klanten volgens een zeer specifieke klantengerichte aanpak. Het resultaat is innovatieve architectuur die geavanceerd, economisch haalbaar en duurzaam is.

Dit zorgt ervoor dat de projecten naadloos in de omgeving worden geïntegreerd en succesvol verder presteren conform hun verwachtingen.

Activiteiten

Dankzij

Bart, Mieke, Bart, Hans, Katrien, Kurt, Tuur, Jarne, Benoit en nog verschillende externe ‘terugkerende’ partners staat BAU klaar om elke volgende en nieuwe uitdaging, hoe complex ook, dynamisch aan te pakken.

Vacatures

                               B.A.U. architectenbureau B. & C. Coussée is reeds meer dan 60 jaar actief in de bouwwereld.

Ons dynamisch team bestaat uit een 8-tal medewerkers waaronder architecten, assistent architecten, interieurarchitect ...en een sterk ondersteunend secretariaat.

Wij zijn actief in diverse sectoren: appartementsbouw, kantoorbouw, utiliteitsbouw, overheidsopdrachten, woonerven, verkavelingen... gezondheidssector, groepswoningbouw.

 

B.A.U. architectenbureau B. & C. Coussée zoekt dringend een gemotiveerde medewerker(-ster) voor volgende profielen:

(assistent-) ARCHITECT(E) 

Bent U een architect of assistent-architect die graag een gevarieerde job wenst, graag creatief meedenkt ,een dossier van ontwerp tot uitvoering maakt, dan hebben wij de ideale job voor u.

Wij zoeken een enthousiaste (assistent-)architect(e) met zin voor creativiteit & punctualiteit.

Je hebt goede kennis van autocad. Kennis van andere grafische visualisatiesoftware is een pluspunt bv Revit, Sketchup, Fotoshop, Enscape,...ea

Vereisten

  • - ervaring is een pluspunt

  • - vlotte kennis van Autocad 2018 – C3A ondersteund,

  • - Microsoft office 365

  • - opmaak ontwerpen van start tot uitvoering

  • - opmaken van ontwerp- en uitvoeringstekeningen

  • - uitwerken van uw ontwerpen & opmaken van de digitale bouwaanvragen,

  • - uitwerken van uw projecten in autocad 

  • - opmaak van meetstaten en bestekbeschrijvingen

  • - werfopvolging van de door u gemaakte ontwerpen,

Aanbod

- freelance of vast contract

- onmiddellijk in dienst

- Wij bieden u een competitief salaris aan in overeenstemming met uw ervaring en competenties

Interesse in een goed voorafgaand gesprek voor deze vacatures ?

Mail dan zeker uw CV en portfolio naar :
bart.coussee@baucoussee.be mieke.lampaert@baucoussee.be

Vacature
bottom of page